Ce furtun pentru extragerea gazelor în timpul sudării?
Adăugat: 9.9.2021 7:50.37 Număr vizualizări: 335
09 Septembrie 2021
În această secțiune, vom vorbi despre avantajele și dezavantajele, proprietățile și alte informații despre furtunurile de aspirație pentru gazele de sudură, unde este adecvat să se utilizeze un furtun de aspirație cu rezistență mai mare la temperatură și din ce motiv.
Astăzi este asociat cu siguranța și sănătatea la locul de muncă a angajaților. Bineînțeles, acest lucru se aplică și la asigurarea unor condiții adecvate de sudare, unde se produc gaze care pot fi dăunătoare pentru sănătate. În aceste scopuri, producem furtunuri pentru extragerea gazelor generate în timpul sudării.
Ce caracteristici cer clienții de la furtunurile de aspirare?
În primul rând, este vorba de rezistența la gazele de sudură și, în același timp, de o flexibilitate suficientă datorită manipulării brațului care ține furtunul. O cerință ridicată este rezistența la temperaturi ridicate a furtunului. Această proprietate cerută este adesea inutilă, deoarece atunci când furtunul este aspirat, este aspirat și aerul însuși, care răcește gazele la temperaturi normale, astfel încât nevoia de rezistență la temperaturi ridicate este adesea inutilă.
O caracteristică care nu este inutilă este rezistența la scânteile generate în timpul sudării. Din acest motiv, materialul furtunului ar trebui să reziste într-o oarecare măsură la astfel de lucrări. Nu este posibil să se recomande cu exactitate un anumit tip de furtun pentru toate aplicațiile, acesta este destul de individual. Deci, haideți să împărțim tipurile de bază:
1. Furtunul de bază utilizat în acest scop este furtunul din folie de lutniovinil. Aceste furtunuri sunt adesea folosite pentru extracție, sunt flexibile, potrivite pentru gazele de sudură și sunt accesibile. Minusul acestor furtunuri este rezistența lor mai scăzută la scântei.
2. O variantă mai bună sunt furtunurile Klin Fiberglass B. Peretele este fabricat din țesătură de sticlă dublă, care poate rezista la temperaturi de până la 400 ° C și, în același timp, face față cu scântei.
3. TCea mai bună soluție este reprezentată de furtunurile Klin Hi-Temperature C, care pot rezista la temperaturi de până la 500°C. Peretele furtunului este fabricat din pânză de sticlă, iar interiorul furtunului este echipat cu o plasă din oțel inoxidabil. Datorită acesteia, furtunul de aspirație nu arde prin ardere și, prin urmare, este cea mai potrivită variantă pentru aspirarea gazelor în timpul sudării. Dezavantajul acestor furtunuri este prețul lor ridicat.